OWIOS 5 6 - 2  BAS 3
21-4-2001
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

Negatieve spiraal niet doorbroken

Met een dramatische eerste helft en een goede tweede was BAS geen partij voor OWIOS. De score bleef steken op 6-2 voor de thuisploeg.

Over de eerste helft moeten we maar heel kort zijn. BAS legde maarliefst 3 seconden van de 45 minuten goed spel op de mat. De vrije trap van Kees Doppenberg was er één om in te lijsten. Onhoudbaar voor de keeper schoot de als raket gelanceerde speelbal achter de geschrokken doelman van OWIOS. De gelijkmaker was een feit, maar toch kon BAS weinig potten breken. Fout op fout werden gestapeld en daarbij besloten de spelers van BAS ook nog eens op elkaar te gaan afgeven. De 3-1 ruststand was derhalve een logische.

De rust werd deze keer goed gebruikt. Geen geouwehoer, maar klare taal. BAS speelde te slap en zeurde teveel. De tweede helft was het spel dan ook beduidend beter. Meteen na de rust creërde BAS al kleine kansen, maar helaas werden deze verkwist. Het kick-and-rush spel van OWIOS bleek ook in de tweede helft effectief. Binnen 10 minuten scoorde OWIOS 3 keer, onder andere uit een discutabel gegeven vrije trap, die overigens net zo hard werd ingeschoten als de trap van BAS de eerste helft, en een strafschop die Theo van Someren onverhoopt veroorzaakte.
BAS ging nog steeds niet bij de pakken neerzitten en kreeg loon naar werken. Een zeer sterke individuele actie van Daniel Muller bracht hem binnen de kalklijnen. Hij kon opzij spelen naar de vrijstaande Sieberen Sybesma die koel afrondde. Kleine en minder kleine kansen waren er nog voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Wel verviel OWIOS tijdelijk in oude gewoonten. Na een tweetal overtredingen van Wilco Visscher, overigens wel goed voor het niet gegeven geel, ging het hele team zich ermee bemoeien. Sieberen Sybesma was het kind van de rekening. Gelukkig voor hem was zijn tegenstander (jawel: met oorbel, kleine nekspoiler en 'Koele'-shirt) dusdanig onkundig dat hij niet vol werd geraakt.

De laatste loodjes van het seizoen zullen voor BAS 3 wellicht ook zwaar wegen. De ploeg verkeert al weken in de onderste regionen en lijkt er na het verlies van vandaag niet meer uit te komen. Aangezien de ploeg niet kan degraderen uit de vijfde klasse, zal er toch beraad moeten plaatsvinden om het team volgend jaar een goede start te kunnen geven, al dan niet in de vijfde klasse.