VSCO '61 4 4 - 0  BAS 3
17-2-2001
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Ook VSCO 4 een maatje te groot

Aan het begin van het seizoen werd geoefend tegen VSCO 3. Toen werd het 10-3 voor de thuisploeg. Deze keer werd er geoefend tegen het vierde, maar ook nu waren ze een maatje te groot: 4-0.

Voor het Derde lijkt het moeilijk nog op korte termijn in het spel te komen. Week na week zijn de tegenstanders te sterk (of ze lijken het in ieder geval) en op voorhand zijn wedstrijden soms al verloren. Vanaf het begin van wedstrijd domineerde VSCO het spel. Het mag dan ook een wonder heten dat ze niet meer scoorden. De 1-0 viel na een foute pass van Sybesma (S). De voortzetting daaruit kon relatief makkelijk worden afgemaakt. Na de 1-0 schoot VSCO, tot genoegen van keeper Janno Visser, 2 keer op de lat. Pas de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam BAS een beetje in zijn spel. Sieberen Sybesma miste een opgelegde kans oog in oog met de keeper. Vlak daarna miste Theo van Someren een vrij grote kans. De 1-0 bleef vooralsnog staan.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. VSCo speelde op routine en liep alleen daar waar het nodig was. BAS rende alle kanten op en verspilde zijn energie. Tot kansen kwam de ploeg uit Biddinghuizen niet meer. VSCO liep langzaam uit naar 4-0, een score waar ze blijkbaar tevreden genoeg mee waren.

Was de thuisploeg iets feller geweest, dan had het makkelijk een 'nulletje of 8' kunnen worden. BAS zal in ieder geval de komende twee weken met een andere instelling het veld op moeten, anders speelt het team volgend jaar weer gewoon in de 6e klasse.