BAS 2 3 - 3  BAS 3
10-2-2001
De Schelp, Sportlaan 36 Biddinghuizen

Van Dam naar eerste selectie

De geplande vriendschappelijke wedstrijd tegen CSV uit Zwolle werd vanaf Zwolse zijde afgelast. Derhalve speelde BAS 3 vriendschappelijk tegen BAS 2. Waar BAS 2 les gaf in het missen van kansen, gaf BAS 3 les in effectiviteit. De wedstrijd kreeg een ware ontknoping en eindigde in 3-3!

Meteen vanaf het begin waren de verhoudingen in het veld duidelijk. Op alle posities werd BAS 3 overlopen door de kwalitatief betere spelers van BAS 2. Al snel kon BAS 2 dan ook uitlopen naar een 3-0 voorsprong, onder andere door een doelpunt van ex-BAS 3-er Allard Stuifzand. Een kwartier voor de rust kon het Derde iets terugdoen. Vanuit de 16 meter werd de bal teruggelegd op Erwin van Dam en hij schoot schitterend in de verre kruising.

De tweede helft was het beeld eender aan dat van de eerste. BAS 2 viel aan, miste kansen, miste nog meer kansen en miste tenslotte NOG meer kansen. BAS 3 kon uit een halve kans de 3-2 binnentikken via Sieberen Sybesma. Vooralsnog bleef BAS 2 niet onder de indruk en het was wachten op het afmaken van de kansen. U begrijpt het al: ook nu werd kans op kans gemist. Vlak voor tijd werd de eerste perfecte aanval door BAS 3 uitgevoerd. Over 6 schijven belandde de bal bij de vogelvrij-staande Erwin van Dam, die zijn tweede kon inschieten en de stand op 3-3 bracht. Vrijwel direct na de gelijkmaker maakte André ten Cate zelfs 4-3, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Voor het Derde dus een uitstekend resultaat, met twee zware competitiewedstrijden voor de boeg. Voor BAS 2 reden om eens achter de oren te krabben.