BAS 3 - Go Ahead K. 4 : 2-5

BAS 3 2 - 5  Go Ahead K. 4
2-12-2000

Geen kans tegen koploper

In de eerste wedstrijd van de 'terugweg' van de competitie tegen koploper Go Ahead uit Kampen had BAS, met name door een aantal knullige fouten in het eerste kwartier, eigenlijk geen kans op 3 punten. Er werd, over het geheel genomen, eenvoudig met 2-5 verloren.

De vorige keer tegen Go Ahead werd BAS eenvoudigweg afgeslacht. Dat was nu niet het geval, maar de nederlaag was wederom terecht. In de eerste minuut kreeg André ten Cate nog een opgelegde kans om de score te openen voor BAS. Het blijkt dat ook topscorers wel eens kunnen falen, dus voorlopig bleef het 0-0. Go Ahead speelde duidelijk vanaf het begin met meer passie en het was dan ook tekenend voor BAS dat een foutieve breedtepass (van Erwin van Dam, red.) kon worden afgerond. Vlak daarna werd de marge vergroot, toen uit een vreemde kluts na een corner de 0-2 kon worden ingetikt. De blamage werd compleet toen Gerben van de Bosch een voorzet verkeerd inschatte. Hij kopte onhoudbaar in het kruis langs keeper Faber. Het leek erop dat BAS zich gedwee naar de slachtbank liet voeren. Gelukkig klaarde Go Ahead de klus nog niet helemaal. BAS kon terugkomen uit een vrije trap vanaf de 16. Snoeihard werd deze ingeschoten door Kees Doppenberg. Ineens leefde BAS weer en zowel de inzet als het spel verbeterden meteen. Toch had het vlak voor rust, opnieuw uit een verkeerde terugspeelbal, 1-4 kunnen worden, ware het niet dat Eddie Faber erger voorkwam.

De tweede helft vertoonde een soortgelijk beeld als het laatste kwartier van de eerste helft. BAS wist links en rechts wat halve kansen te krijgen. Aan de andere kant ging ook Go Ahead niet zuinig om met het balbezit. Vrolijk golfde het spel op en neer en de beslissing werd dan ook opnieuw uit een dood spelmoment gegeven. Fred Knippenborg haalde een speler van Go Ahead neer (op zich al goed voor rood) en uit de vrije schop wist een speler van Go Ahead schampend in te koppen. Ane Sybesma verzachtte het leed weer, door (na een gemiste 1-op-1-met-de-keeper-kans) een voorzet te geven die schitterend in de touwen verdween. Vlak voor tijd scoorde Go Ahead de enige echte uitgespeelde goal van hun kant. De eindstand was bepaald.

Volgende week moet het BAS het opnemen tegen de nummer 2, SVI. Opnieuw dus een zware partij. Misschien dat er een punt uit de strijd te slepen valt. Voorlopig blijft BAS op de zesde of zevende stek.