BAS 3 - BAS 4 : 7-2

BAS 3 7 - 2  BAS 4
25-11-2000

Van Someren bepaalt spelbeeld

Omdat er deze week een inhaalprogramma werd afgewerkt, hoefden zowel BAS 3 als BAS 4 niet te spelen vandaag. Besloten werd dus, zoals ieder jaar wel eens het geval is, dat de ploegen onderling de wei in mochten. Waar de eerste helft vooral voor BAS 4 was, redde BAS 3 in de tweede helft zijn status. Met name Theo van Someren (de eerste helft bij het vierde, de tweede helft bij het derde) bleek van grote waarde. Gelegenheidsscheidsrechter Johan Amsing (streng vanuit de middencirkel) probeerde nog zijn stempel op de wedstrijd te zetten, maar de door hem toegekende strafschop aan BAS 4 werd feilloos over geschoten door Wim Kluin.

Iedere keer als 'drie' tegen 'vier' speelt, is het begin van de wedstrijd voor het vierde. Vloeiende combinaties tussen Erik van Asselt, Hans Kluin, Chris Burgers, Theo van Someren en Peter van Gilst zorgden ervoor dat BAS met de haren in het hoofd zat. De 0-1 viel uit een afvallende corner, die via Hans Kluin en Erik van Asselt werd ingezet. De bal kon niet niet voldoende van de lijn worden gekeerd en opnieuw keek BAS 3 tegen een achterstand aan. 3 wist wel aanvallen op te zetten en kansen waren er ook, maar de verzilvering ervan bleef uit. BAS 4 daarentegen kreeg ook goede mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar ook zij bleven in gebreke. Op slag van rust werd een aanval van BAS 3 wel tot in de 16 meter uitgevoerd, waardoor André ten Cate kon scoren uit een pass van zijn broertje.

Met deze stand was er nog weinig aan de hand, maar BAS 3 moest wel zijn naam hoog houden en uiteraard winnen. Theo van Someren was de gelederen komen versterken op de rechtshalf en met drie zuivere assists en een indirecte brak hij de ban voor BAS 3. Na het vallen van de 2-1 en 3-1 (beide door Erwin ten Cate) kon BAS 3 rustig doorbouwen aan een veiligere uitslag. Uiteindelijk werd het 4-1 via Kees Doppenberg, 5-1 via Henry Bolmer, 6-1 via Ane Sybesma en nog 6-2 door Jan Overeem (door de benen van keeper Janno Visser, die verder uitstekend keeperswerk verrichtte). Voor de statistieken maakte Erwin ten Cate zijn derde van de middag, uit een voorzet van Ane Sybesma.

Opmerkelijk was de opstelling van BAS 3 de tweede helft, omdat er ineens een nieuwe sterspeler de lijnen betrad. Als vertegenwoordiger van de rechterlijke macht speelde Eddie Faber als een degelijke linksback. Conditioneel misschien nog niet fit voor 90 minuten, maar mogelijk wel van grote waarde voor BAS 3 het komende seizoen. Er gaan uit de achterban al geluiden op om genoemde Faber als centrale middenvelder op te stellen. Hierover heeft de technische commissie nog geen definitief besluit genomen.