HTC 4 4 - 2  BAS 3
11-11-2000
Pelikaan, Brinkhoekweg 198 Zwolle

BAS verliest terecht van HTC

Op voorhand was de uitwedstrijd tegen HTC uit Zwolle al als één van de zwaarste wedstrijden betiteld. Tijdens de wedstrijd bleek dit maar al te waar. Met countervoetbal moest BAS zijn meerdere erkennen in HTC, dat met 4-2 won.

BAS speelde deze keer in een 4-4-2 systeem, om zo meer verdedigende kracht te hebben. Deze keus bleek ook terecht, want voetballend was HTC zeer sterk. In de eerste helft kregen ze dan ook vele kansen, maar speelden deze niet goed uit. De eerste treffer kwam dan ook uit een dood spelmoment, waar vanuit de afvallende bal werd ingeschoten. De ban was gebroken en BAS verwachtte meer tegentreffers te moeten incasseren. De 2-0 kwam dan ook niet geheel onverwacht na ongeveer een half uur spel. Dat BAS met countervoetbal toch wist te scoren was dan ook een knappe prestatie. Een steekpass van Sieberen Sybesma werd goed meegenomen door André ten Cate en opnieuw faalde hij niet oog-in-oog met de keeper. Met deze verrassende 2-1 ging BAS de rust in.

In de tweede helft was het spelbeeld vrijwel gelijk, alleen nu ging HTC nog slordiger om met de mogelijkheden. Veel meer als veelvuldig buitenspel en schoten uit de tweede lijn bracht de ploeg niet voort. Door een dekkingsfout in de Biddinghuizer verdediging, viel dan toch de verwachte 3-1. Ook nu kon BAS de spanning in de wedstrijd terugbrengen. Herman Lucassen speelde André ten Cate in en hij zag mogelijkheid de bal fraai over de doelman te spelen. Na de 3-2 probeerde BAS, onder meer door schoten uit de tweede lijn, met geluk een 3-3 af te dwingen, maar ook nu viel de treffer bij de Zwollenaren. Een indraaiende corner belandde via het been van Chris van Gronignen kansloos langs keeper Janno Visser. 4-2 was de uiteindelijke uitslag.

Toch weer twee treffers dus voor BAS en weer een wijze les geleerd. Wellicht dat we bij de thuiswedstrijd meer kunnen inbrengen.
Overigens excuses voor het late wedstrijdverslag, maar de redactie van deze site mocht zaterdagavond nog meegenieten van Zwolle - MVV. Volgende week speelt BAS thuis tegen de nummer 5, 't Harde.