BAS 3 - OWIOS 5 : 1-1

BAS 3 1 - 1  OWIOS 5
4-11-2000

Puntendeling in zwakke strijd

Eindelijk mochten de heren van BAS 3 het groene weer eens betreden na een week vrij en een afgelasting. De thuiswedstrijd tegen OWIOS 5 uit Oldebroek was er één die gewonnen had kunnen worden, maar uiteindelijk moest BAS tevreden zijn met het (overigens terechte) gelijkspel.

De eerste helft kenmerkte zich door redelijk tot goed spel van BAS. Er werden geen grote kansen weggegeven, maar wel voldoende gecreëerd. Al in het begin van de wedstrijd had rechtshalf Erwin van Dam de kans om de 1-0 binnen te tikken. Zijn eerste inzet werd gekeerd en de tweede belandde op de paal. Dit was ook meteen het beeld van de wedstrijd, waar BAS om in Loosdrechtse begrippen te blijven: pech had.
10 minuten na de kans van Van Dam belandde een inzet van André ten Cate na een goede voorzet van Wilco Visscher opnieuw op de paal. Kort daarna maakte Ten Cate zijn pech van daarvoor goed, door uit een pass van Sieberen Sybesma schitterend over de keeper heen te stiften. De verdiende 1-0 was daar. Voor de rust had BAS (zoals wel vaker het geval) de wedstrijd moeten beslissen. Tweemaal een inzet van Barry Kluin belandden net naast.

De tweede helft was, ook zoals elke week, weer zoeken voor BAS 3. Ondanks dat er nog geen wissels waren geweest, had BAS opnieuw moeite met het oppakken van de draad. OWIOS zette aan en het mag een wonder genoemd worden dat de gelijkmaker niet snel viel. De spits van OWIOS had tot drie keer toe een open kans, maar verzuimde (tot vreugde van BAS) te scoren. 10 minuten voor tijd was de gelijkmaker dan toch daar. Uit de tweede lijn werd hard in de korte hoek ingeschoten.
Opnieuw kwam pech weer in het spel, want een schuiver langs de keeper belandde centimeters naast het doel.

Uiteindelijk dus een terecht resultaat, waar er wel meer in had gezeten. De middenmootpositie is weer versterkt en veel meer zit er waarschijnlijk ook niet in voor BAS 3.