BAS 3 - Nunspeet 4 : 1-5

BAS 3 1 - 5  Nunspeet 4
14-10-2000

Afgedroogd door Nunspeet

Vandaag was de wedstrijd tussen de nummer 4 en 5 van de competitie. Na 25 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest, heeft BAS 3 weer een keer verloren op eigen terrein. Nunspeet 4 bleek een flinke maat te groot.

Bij aanvang van het duel was er geen vuiltje aan de lucht. BAS had absoluut het betere van het spel en combineerde soepel in alle linies. Het was nog zoeken naar kansen en vooral vrije trappen moesten uitkomst bieden voor de thuisploeg. De eerste, vanaf rechts, werd gemist door Kees Doppenberg. De tweede was succesvoller. Henry Bolmer schoot met een curve op de lat, maar de rebound was voor Erwin ten Cate. De verdiende 1-0 verscheen op het scorebord. Het ging dus eigenlijk boven verwachting goed met BAS 3. De ommekeer van de wedstrijd kwam snel na de treffer. Voorstopper Johan Amsing verstapte zich en scheurde één van de spieren in het linkerbeen die een mooie Latijnse naam heeft. Aangezien BAS nog geen wissels op de bank had, moest er met 10 man gespeeld worden. De gelijkmaker kwam dan ook al snel.
Ane Sybesma kwam koud het veld in en moest, net als de rest van het team, wennen aan de nieuwe situatie. BAS weerde zich zeer matig en in korte tijd werd het 1-2 en 1-3.

Met 1-3 als ruststand (en een gebroken moraal) was er geen goede start van de tweede helft. Overigens was die helft nog wel beter dan het laatste deel van de eerste, maar het was toch wachten tot het vonnis volledig werd voltrokken. Ondanks de vele (uitgespeelde) kansen die Nunspeet kreeg, werd het 'slechts' 1-5. Opnieuw een schot op de lat van Henry Bolmer, vlak voor tijd, was het enige lichtpuntje van de tweede helft.

Door dit verlies wordt BAS in ieder geval ingehaald door Nunspeet, die met een wedstrijd meer twee punten meer heeft. Volgende week is BAS vrij, wegens inhaalprogramma, maar daarna zal er toch geprobeerd moeten worden ook tegen dit soort tegenstanders meer weerstand te bieden.