DOS Kampen 7 1 - 2  BAS 3
7-10-2000
De Maten, De Maten 2 Kampen

Opnieuw 3 punten voor BAS

Voor de tweede keer dit jaar toog BAS 3 af naar Kampen, deze keer voor een ontmoeting tegen DOSKampen 7. Bij de rust waren de ploegen nog in evenwicht (0-0), maar over 90 minuten trok BAS toch weer aan het langste eind: 1-2!

Verschillende spelers van BAS 3 hadden vooraf stiekum naar de stand gekeken. Het bleek dat BAS op een keurige vijfde plaats stond, al hoger dan vooraf verwacht. Het lijkt erop dat de ploegen, op een paar na, aardig in evenwicht zijn dit jaar.
Bij aanvang van de wedstrijd was het voor BAS vooral zoeken naar de juiste manier om DOSK te bespelen. Uiteindelijk bleek dat het verstandig was met maar 2 man op links te spelen, zodat het centrum meer ondersteuning had. Tot kansen kwam het voor BAS echter niet de eerste helft. DOSK daarentegen raakte vlak voor rust nog de lat. De ruststand van 0-0 was toch een terechte.

Na de rust ging BAS vooral het boeren-klompen-werkvoetbal spelen (wat je niet zou verwachten tegen een ploeg uit Kampen), maar de spelers van BAS hebben gelukkig door dat ze voetballend nog iets tekort komen in deze klasse. Een kwartier na rust drukte dit zich uit in een treffer. Herman Lucassen speelde de bal ongelukkig naar spits Ten Cate, maar via een lob over de tegenstander en een pegel van 20 meter schoot hij de 0-1 in de touwen. BAS leidde en wilde dit uiteraard vasthouden. Halverwege de tweede helft maakte Henri Bolmer een harde overtreding, die terecht werd bestraft met geel. Uit de vrije trap werd koppend de gelijkmaker binnengewerkt. BAS herstelde zich gelukkig meteen. Net als vele keren daarvoor werd Ane Sybesma weggestuurd op rechts en de voorzet was deze keer op maat. Topscorer André ten Cate hoefde slechts met zijn hoofd de bal te beroeren om de verdiende voorsprong te maken. Na de 2-1 was DOSK nog wel gevaarlijk, maar met name door diciplinair verdedigen van BAS kwamen ze niet meer tot scoren.

Normaal zou zo'n wedstrijdverslag weer moeten eindigen met een opmerking van de topscorer van de wedstrijd, maar Ten Cate heeft al vaker de eer gehad. De redactie van BAS 3 online zocht daarom Erwin van Dam op, die ondanks zijn vele meters tevreden was met het resultaat. "Vlak voor tijd had ik moeten scoren, maar ik schrok van de kans! Jammer, anders hadden we de wedstrijd definitief beslist." Gezien de topscorerslijst is het misschien ook niet terecht dat een verdediger zou scoren.