IJVV 4 5 - 7  BAS 3
23-9-2000
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

BAS wint in Korfbalpartij

In een zonovergoten IJsselmuiden heeft BAS 3 opnieuw 3 punten gepakt. In een enerverend duel met een opmerkelijk scoreverloop trok BAS aan het langste eind: 5-7.

Vorige week had IJVV gespeeld tegen koploper Go Ahead en verloor "slechts" 4-3. De spelers van BAS waren dus gewaarschuwd. Ondanks de waarschuwing (en het betere voetballende spel van IJVV) kwam BAS al snel op voorsprong. Een diepe bal op Ane Sybesma gaf hij laag voor. Vanuit de scrimage kwam de bal terecht bij André ten Cate (wie anders) en hij schoot koel de 1-0 binnen. Kort na de openingstreffer was er een vloeiende één-twee tussen Daniel Muller en Sieberen Sybesma. Muller speelde zichzelf vrij en schoot eenvoudig langs de slecht keepende veldspeler van IJVV. Met dit in het achterhoofd, kreeg Sieberen Sybesma een ingooi van Barry Kluin. Vanaf een meter of 30 schoot hij ineens en opnieuw zat de keeper ernaast. Binnen een kwartier was het terecht 3-0 voor BAS. IJVV kon iets terug doen, door vanuit een vrije trap in de 3-1 in te koppen, maar voor de rust had BAS de wedstijd al bijna beslist, ware het niet dat er twee keer werd afgevlagd voor buitenspel. André ten Cate startte van eigen helft, later bleef Sieberen Sybesma achter de bal. Maar vooruit, de wedstrijdleiding beslist.

In de tweede helft moest BAS op zoek naar meer treffers en ook nu, dankzij onze twaalfde man de keeper van IJVV, werden de dromen waarheid. Een steekpass op Ane Sybesma kon hij eenvoudig afronden, omdat dezelfde keeper besloot naar de andere hoek te lopen. Kort na de 4-1 werd het zelfs 5-1, toen Sieberen Sybesma inschoot en André ten Cate scoorde uit de rebound. De 6-1 was opnieuw voor Ten Cate, die een pass van Daniel Muller oog in oog met de keeper weer eenvoudig kon afronden. Deze keer stond de sluitpost zelfs bijna naast zijn doel. IJVV kon toch nog iets terug doen en scoorde 6-2. Vlak daarna was er een steekpass van opnieuw Sieberen Sybesma op Ten Cate. Hij twijfelde niet en scoorde schitterend van afstand door de bal over de panter van IJVV te leggen. Het lot leek beslecht, maar doordat BAS moe werd, verslapte het. Uiteindelijk scoorde IJVV nog 3 keer, onder andere vanuit een strafschop. Gelukkig waren de 90 minuten vol en keerde BAS huiswaarts met de verdiende 3 punten.

Om een lang verhaal kort te maken, sluiten we opnieuw af met onze vaste topscorer. Hij koos er deze keer voor voetbal voor te laten gaan tegenover de Truckersdag op het evenemententerrein van Six Flags, het Walhalla voor iedere trucker. Na 4 wedstrijden staat hij op 8 treffers.