BAS 3 - ASC '62 4 : 2-2

BAS 3 2 - 2  ASC '62 4
16-9-2000

Terecht gelijkspel met vele gezichten

Vandaag trad BAS aan tegen het nog puntloze ASC '62 uit Dalfsen. Ook nu was de tegenstander een onbekende voor BAS 3 en ondanks dat er kansen waren op de overwinning, was het uiteindelijke gelijkspel (2-2) een terechte.

De magie van 2 jaar lang thuis alles winnen is eerder gebroken dan verwacht. Al vroeg in de wedstrijd moest Michael Sarphatie ingrijpen en de vrije trap werd breedgelegd en hard ingeschoten. BAS had vooral moeite met het vinden van het juiste ritme, want veel spelers moesten op plaatsen staan waar ze niet gewend waren te spelen. Het laatste halfuur van de eerste helft was echter volledig voor BAS. Verschillende kansen (onder andere voor Erwin ten Cate, Sieberen Sybesma en André ten Cate) wierpen nog geen vruchten af. Eindelijk kwam een pass van (deze keer centrale middenvelder) S. Sybesma wel een keer goed aan en topscorer André ten Cate rondde koel af. Voor de rust had Herman Lucassen tot twee keer toe de stand naar de hand van BAS te zetten, maar beide keren miste hij. Een ietwat vertekende ruststand, maar de gedachte was dat BAS de tweede helft zou kunnen doordrukken.

In die tweede helft bleek echter het tegendeel waar. Voortdurend kwam BAS in moeilijkheden en aanvallend kon niet een sterk blok worden gevormd, vooral omdat de middenvelders niet meer tijdig konden aansluiten. Toch had ASC nog niet hele grote kansen. Het keerpunt kwam ongeveer een kwartier voor tijd. Henri Bolmer probeerde als laatste man zijn tegenstander te omspelen, maar dat mislukte. BAS keek ineens tegen een achterstand aan. Vijf minuten voor tijd kon opnieuw André ten Cate profiteren van een rommelige situatie en hij scoorde zijn tweede beheerst. In de laatste minuten was er nog een 3-2 van Ane Sybesma, maar deze werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.

"De afgelopen week hebben we niet meegedaan aan de truck-blokkades," liet André ten Cate weten. "Ik had het vermoeden dat dat teveel van mijn mentale kracht zou vergen." Het resultaat van niet blokkeren is voor Ten Cate in ieder geval 4 doelpunten uit 3 wedstrijden.