Go Ahead K. 4 7 - 1  BAS 3
2-9-2000
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Afzien bij competitiestart

Vandaag startte de geheel nieuwe competitie voor BAS 3. Zoals misschien wel een beetje verwacht, was het dit jaar een stuk anders dan de vorige twee. Vorig seizoen incasseerde BAS 3 slechts 9 tegentreffers in één seizoen. Vandaag waren dat er zeven in één wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut nam Go Ahead het initiatief en dit resulteerde al snel in een treffer vanuit een corner. De toon was gezet en met name op het middenveld moest BAS het afleggen. Na ongeveer een kwartier maakte Wilco Visscher een overtreding in de eigen zestien. Keeper Erwin ten Cate was kansloos. Kort voor rust werd het 3-0 voor de thuisploeg.

In de rust viel er niet veel te zeggen. BAS was duidelijk een maatje te klein en veel meer dan leren van de tegenstander zat er vandaag niet in. De tweede helft was door een overheersende start van Go Ahead dan ook snel beslist. In korte tijd liep de score op van 3-0 naar 7-0. Het laatste kwartier kon BAS nog iets terugdoen. Een verkeerd ingeschatte terugspeelbal werd benut door Topscorer André ten Cate. De eer was gered.

Conditioneel ontbrak het er nog aan, maar ook voetballend komt BAS vooralsnog duidelijk tekort in de vijfde klasse. Lichtpunt van vandaag was Erwin ten Cate, die met uitstekend keeperswerk de nederlaag beperkt hield.