Vierhouten'82 3 0 - 10  BAS 3
13-5-2000
Sportpark De Wiltsangh, Nunspeet

Vierhouten - TC Trans : 0-10

In de laatste wedstrijd van het kampioensseizoen 1999 / 2000 heeft BAS naast de eerste zege met dubbele cijfers ook nog bereikt dat ze nu de meeste doelpunten voor hebben en de minste tegen. De gebroeders Ten Cate waren zichtbaar op dreef en scoorden elk vier keer.

Direct na de aftrap leek Vierhouten het initiatief van de wedstrijd op zich te nemen. Een snelle aanval leidde tot een kans en een corner in de eerste minuut. BAS 3, geschrokken van dit initiatief van de nummer laatst, zette een tandje bij en speelde de eerste helft prachtig voetbal. Onder aanvoering van de middenvelders van BAS 3 werden combinaties opgezet die nog niet veel waren vertoond dit seizoen. De vele driehoekjes leidden dan ook tot de eerste treffer. Theo van Someren kon er langs op rechts en zette te scherp voor. Met hulp van de keeper van Vierhouten was de ban echter gebroken en leidde BAS met 0-1. Daarna was de beer los en nog voor de rust kon BAS de score uitbreiden via André ten Cate en Sieberen Sybesma tot 0-3.

Na de rust speelde het mooie weer en de laatste plaats op de ranglijst Vierhouten duidelijk parten, want ze deden niet veel meer om erger te voorkomen. Een fraai uitgevoerde aanval via Herman Lucassen zorgde voor de 0-4, opnieuw van André ten Cate. Ook hij lag hiermee op schema, omdat hij nog ging voor de titel "clubtopscorer". Eerst stak zijn broertje Erwin hier nog een stokje voor, want hij had dit jaar nog helemaal niet gescoord voor BAS 3. Met een zuivere hattrick+1 scoorde hij zijn vier goals en breidde de stand uit tot 0-8. Als afsluiter mocht André ten Cate ook nog 2 goals maken, waardoor eindelijk de eerste keer een 10 op het scorebord verscheen. Opnieuw bleef de verdediging van BAS 3 scherp, waardoor het opnieuw niet werd gepasseerd en het jaar afsloot met slechts 9 tegentreffers.

BAS 3 hoopt dat het volgend jaar in de vijfde klasse de lijn gedeeltelijk voort kan zetten. Uiteraard moet handhaving voorop worden gesteld, maar wellicht kan BAS ook nu in de bovenste regionen meedraaien. Janno Visser was zichtbaar tevreden: "Ik hoefde vandaag niet veel te doen, maar voelde me zeer vereerd om opnieuw onder de lat te staan bij BAS 3 - en natuurlijk de nul te houden."