BAS 3 - WZC Wapenveld 5 : 2-0

BAS 3 2 - 0  WZC Wapenveld 5
6-5-2000

BAS viert kampioenschap uitbundig

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moest BAS 3 het opnemen tegen WZC 5 uit Wapenveld. Vooraf was ondertussen al bekend dat BAS 3 officieel kampioen was, dus voor deze wedstrijd waren er de nodige festiviteiten op poten gezet. Gelukkig wist BAS ook nog de reeks van thuisoverwinningen in stand te houden door met 2-0 te winnen. BAS 3 heeft nu de laatste 2 seizoenen alle wedstrijden thuis winnend afgesloten.

Waar BAS 3 normaal gesproken speelt op veld 2 of 3, werd de wedstrijd nu gespeeld op het hoofdveld. Gezien de grote warmte was overeengekomen met WZC om de wedstrijd slechts 2x30 minuten te laten duren. Onder de tune van "The Champions League" betraden BAS en WZC het veld, waarna de opstellingen werden voorgelezen. Bij de aftrap ontving BAS van WZC een bos bloemen wegens het behaalde kampioenschap. BAS speelde niet sterk, maar beheerste gelukkig wel het spel. Een aantal kleine kansen waren niet benut, maar gelukkig was het Henri Bolmer die vlak voor rust voor 1-0 zorgde.

In de tweede helft vertoonde het spelbeeld hetzelfde karakter. De warmte speelde beide ploegen parten, maar toch gaf BAS nog een aantal kansen weg, die gelukkig konden worden gered door de verdediging en keeper Janno Visser. Na een aantal afgekeurde treffers wegens buitenspel en een achterbal, scoorde André ten Cate de beslissende 2-0. Na de wedstrijd kregen de spelers en begeleiders van BAS 3 een aandenken uit handen van de voorzitter. De sponsors, leider en trainer werden in de bloemen gezet en de vier vertrekkende spelers (Giorgos Halkis, Theo van Someren, Fred Tennekes en Bertus Brouwer) kregen een eigengemaakt shirt uitgereikt namens BAS 3. Bij het reclamebord van de BAS 3 hooligans werden vervolgens kampioensfoto's genomen (hierover binnenkort meer), met hierop natuurlijk de kampioensschaal.

Na afloop van de wedstrijd werd er in de kleedkamer ruimschoots genoten van het gerstenat, de oezo en champagne. Om 3 uur was er een grandioze rondrit door Biddinghuizen, waarbij het dorp massaal uitliep om de helden van BAS toe te juichen. De middag duurde verder nog tot in de late middaguren (vroege avonduren) op het terras van BAS Voetbal. 's Avonds was er een feest bij de sponsor "De Gouden Ploeg", waar de drank rijkelijk vloeide en de spelers er één groot feest van maakten. Al met al kijken de spelers en begeleiders terug op een zeer geslaagde dag!