DSV '61 5 0 - 3  BAS 3
20-4-2000
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

BAS 3 Kampioenen!!!

Wat vorig jaar niet lukte, lukt dit jaar wel. BAS 3 heeft succesvol de competitie doorlopen en is drie wedstrijden voor het einde van de competitie kampioen! In en tegen Doornspijk werd gewonnen met 0-3.

Zonder veel belading (en wellicht ook beleving) werd er echter aan de wedstrijd begonnen. Het leek erop (en terecht) dat BAS al zeker was van de titel. Gelukkig kon DSV eigenlijk weinig potten breken behalve een aantal kleine kansen, die werden gered door de sterk keepende Martijn Dekker, de leenkeeper uit BAS 4 vanwege de blessure van Eddie Faber. Wat deze wedstrijd opviel was dat met name het middenveld van BAS weer een belangrijkere rol speelde. Balbezit was er dan ook meer, waardoor de druk kon worden opgevoerd. Kees Doppenberg profiteerde hier uiteindelijk van, door vanaf 20 meter hard in de linkerhoek te schieten.

Met de 0-1 stand op het bord, ging BAS toch tevreden de rust in. In de tweede helft was het vooral zaak de nul te houden en goals erbij te scoren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de wedstrijd tegen OWIOS, scoorde BAS nu wel de bevrijdende 2-0. Bob Veugelers maakte dankbaar gebruik van gaten in de verdediging van DSV. Nu de wedstrijd gespeeld was, speelde BAS nog meer ontspannen (en daardoor ook beter). De meegereisde supporters zagen een fout van de keeper van DSV afgestraft worden door André ten Cate, die met deze 0-3 zijn topscorerspositie binnen BAS 3 versterkte.

Vooralsnog heeft dit tot betekenis dat BAS 3 officieus kampioen is van de reserve 6e klasse. Plannen kunnen dus gemaakt worden voor een feestje!