BAS 3 - ASV Dronten 5 : 1-0

BAS 3 1 - 0  ASV Dronten 5
25-3-2000

BAS wint Thriller op eigen bodem!

Vandaag was dan de dag dat het moest gebeuren. BAS 3 moest het opnemen tegen de nummer 2 van de stand, asvDronten uit de gelijknamige plaats. In een gespannen en aanvankelijk gestressed duel trok BAS aan het langste eind. De Drontenaren werden verslagen met 1-0!

De eerste helft kenmerkte zich vooral door overhaast en gespannen voetbal. BAS speelde dramatisch, maar gelukkig kampte Dronten met dezelfde problemen. De enige grote kans van de wedstrijd van Dronten belandde op de paal, waardoor BAS weer kon ademen. Eerder al was er een doelpunt van BAS afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen lieten duidelijk blijken dat ze meer wilden....Tot de rust was er echter geen sprake van supervoetbal van de lijstaanvoerder van de stand.

Na de rust kon BAS zich iets meer hervinden in het normale spel. De rust was tot op zekere hoogte teruggekeerd, waardoor BAS zowaar weer een beetje begon te voetballen. Verdedigend zat het potdicht, waardoor Dronten geen kans heeft gekregen. Aanvallend leek het er steeds meer op dat BAS alleen nog hoefde te wachten op de treffer. Een aantal afstandschoten en bijna uitgespeelde aanvallen zorgden in ieder geval voor de juiste druk op Dronten. Uiteindelijk was het Frank van Dekken die de wedstrijd met een linker-afstandschot laag in de hoek besliste.

Na de bevrijdende goal kreeg BAS via Erwin ten Cate en Bertus Brouwer nog twee opgelegde kansen om de zege definitief veilig te stellen. Deze werden helaas niet benut, maar de wedstrijd werd tot aller vreugde toch winnend afgesloten. Met nog 7 wedstrijden te gaan leidt BAS 3 met 3 punten voorsprong en 2 wedstrijden minder op Dronten. Na de wedstrijd was de ontlading dan ook groot. Na het nodige nagenieten in de kleedkamer werd het eerste elftal luidruchtig ondersteund toen in de rust van die wedstrijd het reclamebord van BAS 3 werd onthuld. Binnenkort ook hiervan foto's op deze site.