BAS 3 - Wapenveld 4 : 7-0

BAS 3 7 - 0  Wapenveld 4
11-3-2000

Dikke boeren vormen geen partij

In een eenvoudige thuiswedstrijd tegen Wapenveld uit de gelijknamige plaats, werd de positie op de ranglijst duidelijk in cijfers uitgedrukt. Wapenveld werd eenvoudig opzij gezet met 7-0.

De wind speelde parten in het wedstrijdbeeld. BAS begon met meewind en daardoor konden de snelle spitsen minder gemakkelijk bereikt worden dan de bedoeling was. Ondanks dat bepaalde BAS wel vanaf het begin het spel. Na een wat onrustig begin met kleine kansen en een aantal bijna-treffers, scoorde Bertus Brouwer vanuit een corner met het hoofd. Hierdoor was de beer los en kon BAS via nog twee keer Bertus Brouwer de stand voor de rust worden uitgebouwd naar 3-0. Dit was voor Bertus de eerste keer dat hij een officiële hat-trick maakte (en voor Ane de eerste keer dat hij een bal zo strak kaatste)....

Na de rust speelde BAS met de wind tegen, waardoor de kolossen van Wapenveld nog pogingen deden hier gebruik van te maken. De verdediging speelde hier eenvoudig op in door meer in de zone te dekken. BAS ging de aanval uiteraard weer meer zoeken en door de ruimte die er ontstond door het snelle en beter wordende spel van BAS, kon met name Allard Stuifzand zijn stempel op de tweede helft drukken. In de voorbereiding van alle vier de treffers die nog volgden had hij een belangrijk aandeel. Via 2x André ten Cate, Erwin van Dam en een benutte strafschop door André ten Cate werd de eindstand bepaald op 7-0.

De hoofdrol in deze wedstrijd werd wederom opgeëist door Bertus Brouwer. Behalve dat hij in de eerste helft drie treffers maakte, werd hij halverwege de tweede helft met rood van het veld gezonden. "Een domme actie," zo verklaarde hij later, "maar je wordt soms zo gek van dat onkundige gestuntel, dat je wel eens over de schreef gaat..."
BAS voert de stand nu aan met een grotere marge, omdat rivaal asvDronten met 2-2 gelijkspeelde in en tegen Hatto Heim, waar de Hattemers in de laatste minuut gelijk wisten te maken. BAS wacht nu twee zware duels: in Doornspijk en daaropvolgend thuis tegen Dronten.