BAS 3 - Berkum 7 : 1-0

BAS 3 1 - 0  Berkum 7
4-3-2000

Amsing wordt niet gemist

Wat een titel, zul je je misschien afvragen… Beetje fokken! In een Biddinghuizen met een nogal wisselend klimaat (regen, sneeuw, hagel en zonneschijn) moesten de helden van BAS 3 het opnemen tegen de nummer 3 uit de stand. In een duel waarin niet super werd gespeeld, werd wel gewonnen. 1-0.

Van tevoren was al bekend dat het een lastige wedstrijd zou worden en in het veld bleek niets minder waar. BAS begon de wedstrijd matig en eigenlijk was het een beetje heen-en-weer pingpongen met de tegenstanders. Pas na een minuut of 25 begon BAS vat te krijgen op de wedstrijd, wat leidde tot een aantal halve kansen en één uitgespeelde kans. Bob Veugelers zag zijn inzet echter net naast het doel verdwijnen. Tot de rust kon BAS geen grote kansen meer creëren, waardoor het met een 0-0 de rust inging.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste. BAS was absoluut de betere ploeg, maar kon weinig kansen creëren. Overigens wist de verdediging van BAS de aanval van Berkum volledig uit te schakelen. De hele wedstrijd werd er geen kans weggegeven. Hierdoor was het misschien dan ook niet meer dan logisch dat een verdediger de winnende zou maken. Oké, denk je dan op voorhand, dat zal dan wel Allard of Henri zijn... Maar nee, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Voor bijzondere dingen hoef je niet naar... laten we zeggen Australië, maar kun je gewoon in het vertrouwde Biddinghuizense vertoeven. De vanaf nu tot sterspeler gebombardeerde en zeer tevreden Wilco Visscher schoot met buitenkant rechts uit de tweede lijn raak!!

"Ik zag die bal aankomen en dacht nog: Gosjemikkie! Die moet erin! Met mijn fluwelen rechter heb ik dus maar gedaan wat de aanvallers verzuimden...", aldus de gelukkige Visscher.
Hiermee heeft BAS de voorsprong op Berkum vergroot naar 10 punten. Het gat naar Dronten is overigens nog steeds 1 met nog 1 wedstrijd in te halen.