BAS 3 - Hatto Heim 4 : 5-0

BAS 3 5 - 0  Hatto Heim 4
11-12-1999

Eenvoudig langs Hatto Heim

In de één-na-laatste wedstrijd voor de winterstop moest BAS het opnemen tegen Hatto Heim. Waar in de uitwedstrijd nog werd gewonnen met 5-2 werd het nu vrij eenvoudig 5-0 voor de thuisploeg.

De eerste helft kenmerkte zich door aftasting. BAS moest schuiven in de linies, mede doordat het moest spelen met een veldspeler op doel. Daarnaast, en dat is een bekend gegeven, had de tegenstander de eerste helft nog conditie. Lang bleef het dan ook 0-0, maar BAS had absoluut het betere van het spel. De bevrijding kwam na een half uur spelen, toen Bob Veugelers een vrije trap prachtig binnenkrulde en zo BAS op een 1-0 voorsprong zette.

In de tweede helft speelde BAS bij vlagen superieur. Hatto Heim kon geen moment imponeren en creëerde dan ook geen kansen. BAS had kansen genoeg, maar het schortte nog in de afronding. Een schot van Sieberen Sybesma belandde op de lat en andere pogingen werden gestopt door de keeper. Uiteindelijk schoot Bertus Brouwer tegen de keeper op, waarna Sieberen Sybesma eenvoudig binnen kon tikken. De 2-0 was ook direct de beslissing en Hatto Heim deed weinig pogingen BAS nog onder druk te zetten. Via Bertus Brouwer werd het 3-0 en 4-0 en uiteindelijk bepaalde André ten Cate de eindstand op 5-0.

"Ik had aan het begin nog mijn bedenkingen om te keepen," aldus Kees Doppenberg, "maar als we het hele jaar zulke tegenstanders krijgen durf ik wel vaker onder de lat te staan…". Volgende week neemt BAS het thuis op tegen VEVO uit Veessen.