Nunspeet 9 1 - 2  BAS 3
4-12-1999
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

Moeizame maar belangrijke 1-2

Ondanks de lage klassering van Nunspeet (12 punten uit 10 wedstrijden), was op voorhand bekend dat er een moeilijke taak lag bij de helden van BAS 3 en niet alleen omdat bekend was dat het thuisduel ontaardde in een freestyle schoppartij van Nunspeet-zijde. Toch besliste BAS de wedstrijd door met 1-2 te winnen.

Al snel in de wedstrijd liep BAS achter de feiten aan. Via een corner van Nunspeet in de eerste 5 minuten, belandde de bal in de rebound in de voeten van een Nunspeet-speler. Laag en hard haalde hij uit en met enig geluk belandde de bal in de verre hoek. Toch bleef BAS geconcentreerd spelen. De aanvallen verliepen redelijk en enkele afstandschoten belandden maar net naast het doel. Uiteindelijk scoorde BAS toch de gelijkmaker. Een corner van Kees Doppenberg ging via de rug van een Nunspeet-speler in het doel. Met deze 1-1 stand ging BAS de rust in.

De tweede helft kenmerkte zich door aanvallend spel en met een betere afronding van kansen (en hier en daar iets meer geluk) had BAS met grotere cijfers gewonnen. Tot aller vreugd scoorde Jorn Rommens de 1-2 na ongeveer 20 minuten in de tweede helft. Hij schoot een voorzet van Bob Veugelers door de benen van de logge keeper van Nunspeet, die overigens niet geschorst was naar aanleiding van de wedstrijd BAS - Nunspeet van een paar weken geleden. De grootste kans op 1-3 was er bij Sieberen Sybesma, die vrij voor de keeper presteerde om naast te schieten. Hierdoor bleef het spannend tot de laatste minuut, maar BAS handhaafde zijn voorsprong.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er wederom meer punten gehaald. Toen werd er nog 1-1 gespeeld tegen Nunspeet. Jorn Rommens was erg tevreden met zijn winnende treffer. "Ik voelde me betrokken bij het team en hoefde als wissel niet in de douche te zitten voor de wedstrijd. Ik heb goed gewerkt en ook nog gescoord!". Overigens won concurrent asvDronten ook overtuigend met 0-5 bij Elburg.