WZC Wapenveld 5 0 - 2  BAS 3
20-11-1999
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

BAS 3 pakt belangrijke punten

Met in het achterhoofd de gedachte dat de concurrentie van BAS punten had laten liggen werd afgereisd naar Wapenveld voor een wedstrijd tegen WZC. Lang bleef het een doelpuntloze wedstrijd, maar uiteindelijk wist BAS de wedstrijd om te buigen naar een 0-2 overwinning.

De eerste helft leek het er duidelijk op dat BAS niet helemaal wist waar het mee bezig was. Of dit nu te maken had met de temperatuur weet deze redactie ook niet, maar het spel was ronduit slecht te noemen. Slechts enkele keren kon BAS gevaarlijk worden voor het doel van de Wapenvelders. Tot scoren kwam het niet. Een schot van Theo van Someren belandde op de lat, een actie van Bertus Brouwer op de paal. Verdedigend zat het gelukkig goed bij BAS, waardoor eigenlijk geen kansen werden weggegeven. Een 0-0 ruststand was het logische gevolg.

Een aantal wissels werden toegepast in de rust. Met frisse spelers kon BAS de tweede helft starten en het was duidelijk dat WZC vermoeid raakte. Toch bleef de ploeg tijd rekken om zo een 0-0 vast te houden. Via twee aanvallen een kwartier voor tijd zette BAS de wedstrijd alsnog naar zijn hand. De eerste werd ingeleid door Henri Bolmer, die passte op Andre ten Cate. Hij legde breed en Bob Veugelers, die de bevrijdende 0-1 scoorde. Vlak daarna was het opnieuw Bolmer die een pass gaf. Bob Veugelers zette voor en Bertus Brouwer wist zijn voet tegen de bal te krijgen en de beslissing neer te zetten.

"Ik doe niet elke keer mee met BAS 3, maar als ik meedoe scoor ik bijna altijd…" aldus de gelukkige Bob Veugelers. BAS leidt nu de stand met 4 punten voor op Dronten en Berkum.