ESC 8 0 - 5  BAS 3
27-11-1999
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS 3 overklast Elburg

Vorig jaar werd er nog kansloos verloren in de uitwedstrijd tegen ESC uit Elburg. Dit jaar zette BAS 3 de zaken weer recht, door overtuigend met 0-5 te winnen bij Elburg.

Van tevoren speelde de gedachte nog van vorig jaar. Een slecht gespeelde wedstrijd met een slechte scheidsrechter. De oplossing was derhalve eenvoudig: goed spelen en niet praten. De eerste helft zette BAS goed de toon door aanvallend te spelen. Steeds werd er gespeeld op de helft van Elburg en de enige speldeprik die ESC uit kon delen, werd goed gered door keeper Martijn Dekker. Het was voor BAS slechts wachten op de eerste goal. Na ongeveer een half uur spelen wisten de Biddinghuizenaren eindelijk te scoren. Een lob van Henri Bolmer over de verdediging van Elburg werd ingetikt door Sieberen Sybesma, die hiermee zijn seizoenstotaal op 6 bracht. Meteen daarna kreeg hij weer een kans tot scoren, maar deze keer handelde hij te egoïstisch en schoot tegen de keeper op.

Tot de rust bleef het bij 0-1, maar in de tweede helft bleek al dat de conditie de heren uit Elburg parten speelde. BAS bleef goed verdedigen en counterde vrolijk verder. Al snel na de rust zette Bertus Brouwer met een individuele actie 2 spelers weg en scoorde eigenlijk toen al de beslissing. Bob Veugelers vergrootte de marge naar 3, waarna opnieuw Bertus Brouwer zichzelf vrijspeelde en scoorde. 5 minuten voor tijd bepaalde Bertus Brouwer de eindstand op 0-5 door een diepe pass van Marco van den Berg schitterend in de hoek te volleren. BAS kreeg nog voldoende kansen via André ten Cate, Sieberen Sybesma en Theo van Someren maar scoorde niet meer.

Toch bleek weer dat BAS soms heel sterk kan zijn. Geen woord tegen de scheidsrechter, die hierdoor de wedstrijd ook niet kon verpesten. "Ondanks dat ik begon als wissel, was ik wel scherp bij het invallen….zoiets heb je over voor je team als je wilt winnen!" aldus Bertus Brouwer die drie keer scoorde.