BAS 3 - OWIOS 7 : 5-2

BAS 3 5 - 2  OWIOS 7
30-10-1999

Strijd om koppositie gewonnen!

In een spannende thuiswedstrijd speelde BAS tegen OWIOS uit Oldebroek. Tot deze wedstrijd hadden beide ploegen evenveel verliespunten. Terecht wist BAS een overwinning te behalen, maarliefst 5-2.

BAS begon sterk aan de wedstrijd. Wederom waren er de nodige verschuivingen in de basisopstelling, waardoor door sommigen weer gewend moest worden aan de nieuwe positie. Daarnaast kon men ook nog eens beschikken over 16 spelers, dus moest 5 keer gewisseld worden. Een goed opgezette aanval leidde tot balbezit aan de rechterkant bij Herman Lucassen. Uit zijn voorzet kopte Theo van Someren zijn eerste seizoenstreffer binnen en BAS leidde met 1-0. Verschillende kansen werden nog gecreëerd, maar BAS kwam niet tot scoren. In tegendeel...BAS had een zwakke periode in de wedstrijd, waardoor OWIOS door een dekkingsfout kon scoren. Uit een corner vlak daarna scoorde OWIOS zelfs 1-2. Het was lang geleden dat BAS achterkwam in een thuiswedstrijd, maar gelukkig werd het euvel weer snel rechtgezet. Achter elkaar scoorden Sieberen Sybesma en Allard Stuifzand uit voorzetten van Herman Lucassen, waardoor BAS met een 3-2 voorsprong de rust in kon.

Na de rust pakte BAS de wedstrijd goed op en domineerde het spel. Een overtreding op André ten Cate resulteerde in een strafschop voor BAS die Ten Cate zelf benutte. Later scoorde hij de beslissing in de wedstrijd en zijn zesde treffer voor BAS 3. OWIOS creëerde nog wel kansen en kreeg zelfs nog een strafschop, maar deze werd gestopt door de goed keepende Eddie Faber. BAS won verdiend met 5-2.

"Een belangrijke overwinning," aldus Johan Amsing die als vanouds kopsterk verdedigde. "Dit is best een resultaat wat gevierd mag worden…" En dat heeft hij dan ook ruimschoots gedaan!