ASV Dronten 5 4 - 3  BAS 3
16-10-1999
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Eerste puntverlies in foutenfestijn

Op papier was het al een zware wedstrijd tegen asvDronten. In werkelijkheid bleek dit ook helemaal waar. BAS 3 heeft zijn voorsprong op de concurrentie in het eerste puntverlies van het seizoen weggegeven door met 4-3 te verliezen van de Drontenaren.

De eerste helft leek alles nog goed te gaan. BAS speelde aanvallend sterk en veel passes kwamen dan ook goed aan. Organisatorisch schortte het er nog aan, maar dat zou wel beter worden. André ten Cate wist het betere spel van BAS om te zetten in een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong was echter van korte duur, want een dekkingsfout in de BAS-verdediging leidde er toe dat de spits van Dronten helemaal vrij werd gelaten. Hij kon eenvoudig de gelijkmaker binnentikken. BAS zette echter door en via doelpunten van Kees Doppenberg en André ten Cate werd het zelfs 1-3. Als BAS beter met de kansen was omgegaan, had het voor de rust al op 5 goals kunnen staan. Het tegendeel werd echter waar, toen op slag van rust opnieuw een dekkingsfout twee spelers vrijliet. Dronten scoorde 2-3.

Na de rust was er een hele andere wedstrijd te zien. Dronten speelde fel en met overtuiging, BAS speelde belabberd. Een communicatiefout zorgde voor 3-3 (notabene door een medewerker van het 'Biddinghuizer' Adlegro). Opnieuw een fout in de verdediging leidde tot overmaat van ramp ook nog tot 4-3 voor asvDronten. De aanval van BAS kwam in de 2e helft nauwelijks meer in het spel voor.

Na de wedstrijd wist Henry Bolmer de tweede helft eenvoudig samen te vatten: "Niet over praten….te slecht". De afgelopen 2 seizoenen heeft BAS overigens nog niet eerder 4 goals tegen gekregen in één wedstrijd.