BAS 3 - DSV '61 5 : 1-0

BAS 3 1 - 0  DSV '61 5
9-10-1999

Moeizame 1-0

Een geheel ander DSV ten opzichte van vorig jaar, maar dat brengt de spanning wel terug tegen deze ploeg. In de tweede thuiswedstrijd van BAS 3 werd gelukkig wel gewonnen met 1-0.

Vol goede moed begon BAS aan de wedstrijd, die langzaam naar BAS toegetrokken werd. Kleine kansen werden gecreëerd en eigenlijk was het wachten op het nemen van de voorsprong. De ommekeer in de wedstrijd was toen Eddie Minnema van BAS van het veld werd gezonden wegens commentaar op de wedstrijdleiding. DSV kreeg weer hoop en ging zowaar proberen aan te vallen. In dit laatste kwartier van de eerste helft kreeg BAS gelukkig nauwelijks problemen achterin en waren er zelfs nog kansen de leiding te nemen. De factor geluk zat helaas niet mee.

Met de doelpuntloze ruststand was BAS natuurlijk niet tevreden, maar het scoringsspook wierp zich in de tweede helft weer op. Kansen werden gemist en het leek er op dat BAS niet tot scoren zou komen. Zo belandde een inzet van Sieberen Sybesma op de paal. Spits André ten Cate speelde de laatste 20 minuten. Zijn eerste echte balcontact was meteen beslissend voor de wedstrijd. Hij wist een voorzet van Henk Potgieter binnen te schuiven en bepaalde hiermee de eindstand. BAS creëerde nog wel kansen, maar had opnieuw geen geluk in de afronding. De wedstrijd bleef derhalve steken op 1-0.

Voor de wedstrijd werden er foto's genomen van het elftal, die uiteraard t.z.t. ook geplaatst zullen worden op deze pagina. Het zal wel gaan om mooie foto's, omdat zowel Herman Lucassen als Johan Amsing niet aanwezig waren…