Wapenveld 4 0 - 7  BAS 3
2-10-1999
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

Eenvoudige zege in Wapenveld

Opnieuw moest BAS 3 aantreden tegen één van de nieuwkomers in de competitie. In Wapenveld werd eenvoudig de belangrijke overwinning veilig gesteld met 0-7.

Vanaf de eerste minuut bleek eigenlijk al dat BAS niets hoefde te vrezen van de veteranen (want dat waren het!) van Wapenveld. Eigenlijk speelden ze zonder voorhoede, dus de 0 houden was een eenvoudige opgave. Het logische gevolg hiervan was dan ook dat er niet daverend werd gespeeld door BAS. Het was alleen wachten op de eerste treffer. Gelukkig viel deze na een minuut of twintig, waar Kees Doppenberg voorzette en Eddie Minnema kon inkoppen. De wedstrijd was hiermee opengebroken en de frustraties bij de spelers van Wapenveld begonnen al wat op te lopen. Uit een pass van Bob Veugelers, die ook weer eens het veld betrad, scoorde Allard Stuifzand zeer allert. Op slag van rust bepaalde Bob Veugelers uit een vrije trap de ruststand op 0-3, weliswaar met het nodige geluk.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, alleen nu bleek al dat de energie van Wapenveld helemaal op was. Via doelpunten van Bob Veugelers, Herman Lucassen, weer Bob Veugelers en Eddie Minnema werd de eindstand 0-7, waar het overigens ook 0-10 of meer had kunnen zijn.

"Het is natuurlijk altijd schrikken voor BAS als zo dicht bij Heerde gespeeld moet worden, " aldus Wilco Visscher, "maar gelukkig zal bij dit team helemaal geen kwaliteit…"
Overigens leidt BAS 3 de stand nu met 3 punten voor op de nummer 2.