Berkum 7 0 - 3  BAS 3
25-9-1999
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

3 zeges op rij…

Op bezoek bij één van de nieuwkomers van de competitie Berkum uit Zwolle, wist BAS door veel mazzel een licht geflatteerde, maar toch verdiende 0-3 eindstand neer te zetten.

Het begin van de wedstrijd had iets op zich laten wachten, doordat BAS niet beschikte over een keeper. Na 10 minuten wachten, werd besloten toch gewoon te beginnen met Kees Doppenberg onder de lat. Na 5 minuten speeltijd moest hij echter alweer gewisseld worden, omdat toen Edwin Boelens aankwam in Berkum.
De eerste helft speelde BAS redelijk geconcentreerd, want ertoe leidde dat Berkum eigenlijk geen kans creëerde. Bas daarentegen wist wel te scoren. De voor de gelegenheid als links- en rechtsbuiten spelende Sieberen Sybesma trof twee keer doel voor rust.

De tweede helft kreeg BAS een hele andere wedstrijd voor de kiezen. Organisatorisch was het bij vlagen niet om aan te zien. Dit was vooral krediet van Berkum, wat sterk switchte tussen spelers en posities. In Berkum zijn ze echter van één ding niet helemaal op de hoogte: om te winnen moet je eerst scoren. Aangezien Berkum dit keer op keer verzaakte, viel de beslissing aan de andere kant, waar André ten Cate eindelijk zijn seizoen voor BAS 3 opende, met een mooi geplaatst schot vanaf 25 meter. Met een beetje hulp van de keeper trof de bal doel. Vlak daarna mocht dezelfde André ten Cate de wedstrijd voorgoed beslissen vanaf 11 meter, maar deze inzet werd gestopt door de verder zwak keepende ster van Berkum.

Ondanks dat het in de tweede helft ontbrak aan scherpte bij BAS, kon de club dus toch huiswaarts keren met de welverdiende 3 punten. Bas leidt de stand nu met de volle 9 punten uit drie wedstrijden.