Hatto Heim 4 2 - 5  BAS 3
14-9-1999
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Overwinning op Hattemer bodem

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft BAS 3 de lijn van het vorige seizoen voortgezet. In een superieure eerste helft en een wat mindere tweede, wist BAS te winnen met 2-5.

Het tempo in de eerste helft was de bepalende factor, die uiteindelijk ook heeft geleid tot de beslissing van de wedstrijd. BAS speelde, zoals het hoort te spelen, in hoog tempo en aanvallend ingesteld. Steeds werd snel opgebouwd, snel het middenveld gezocht en snel de aanval. Dit leidde tot een aantal schitterende aanvallen, die gelukkig ook in doelpunten werd omgezet. Frank van Dekken lijkt weer helemaal terug. Nadat hij vorige week in het tweede elftal al drie keer trefzeker was, bewees hij ook nu zijn waarde voor het team, door de altijd belangrijke 0-1 in te schieten.
Deze "bevrijding" maakte het team los. Wilco Visscher, die al meerdere malen kon opkomen in de eerste helft, zag een strak voorgegeven voorzet binnengeschoven worden door een verdediger van Hatto Heim. Hiermee maakte Wilco zijn assist van vorig jaar op de spits van Hatto Heim ruimschoots goed. Daniel Muller, spelend vanuit het centrale middenveld, pakte zijn eerste competitietreffer mee van dit seizoen door 0-3 te scoren. De vierde was er één uit het boekje. Een corner van Hatto Heim werd weggewerkt door Ediie Minnema, die daarmee ook met een perfecte steekpass Bertus Brouwer wegstuurde. Koel speelde hij de keeper uit en scoorde. Vlak voor rust bepaalde opnieuw Daniel Muller de ruststand door 4 spelers en de keeper van Hatto Heim te passeren en links in te schieten.

Vanaf het begin van de tweede helft was duidelijk dat Hatto Heim zich nog niet zomaar gewonnen gaf. Te zien aan de kwaliteit van een tweetal nieuw ingekomen spelers (en het feit dat ze namen niet wisten van medespelers), leek het erop dat zoals gewoonlijk spelers ingezet werden van een hoger team. BAS creërde nog voldoende kansen, maar wist niet meer te scoren. Hatto Heim daarentegen versierde een penalty tot grote ergernis van veroorzaker Herman Lucassen en scoorde hieruit. Een kwartier later bepaalden ze de eindstand op 2-5.

Ondanks dat de ruststand beter deed vermoeden, wist BAS de score niet uit te bouwen. "Aandachtspunt voor de volgende keer" zullen sommigen zeggen. Aan de andere kant was de score wel hoger geweest als de kansen met iets meer geluk afgemaakt waren...