BAS 3 - Vierhouten'82 3 : 6-0

BAS 3 6 - 0  Vierhouten'82 3
18-9-1999

BAS 3 doet wat moet

In de eerste thuiswedstrijd van het pasgeboren seizoen 1999/2000 deed BAS 3 wat het moest doen. Tegen 10 man van Vierhouten werd gewonnen met 6-0.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat het geen echte wedstrijd zou worden. Het klassenverschil tussen beide ploegen was te groot. BAS liep in de eerste helft alleen tegen een aloud probleem op: scoren. Dit was ook de reden dat de ruststand slechts 1-0 was, want bij uitgespeelder spel en een betere afronding, was het bij rust zeker al 5-0 geweest. Gelukkig wist Eddie Minnema de 1-0 binnen te schieten op een voorzet van de voor deze gelegenheid rechtshalf Allard Stuifzand.

In de tweede helft was het spelbeeld identiek aan de eerste helft. Verschil hierbij was, dat BAS beter gebruik maakte van de aanwezige ruimten op het veld. De gehele rechterkant lag steeds open, dus kwamen hier ook veel aanvallen en mogelijke kansen vandaan. De 2-0 kwam echter door het midden. Sieberen Sybesma scoorde zijn eerste seizoenstreffer door uit de kluts (hoe anders) de bal op te pikken en in de rechter hoek te schieten. Een bevrijdende goal, omdat het al zo lastig ging te scoren. Slechts minuten later zette BAS de mooiste aanval van de wedstrijd op. Over 4 schijven werd het spel gespeeld met maar 1 keer raken. Een steekpass van Sieberen Sybesma werd door Erwin van Dam snoeihard ingeschoten. Hiermee werd ook de wedstrijd definitief veiliggesteld. Het smaakte nog steeds naar meer. De ingevallen Henri Bolmer pakte zijn goal mee vanaf een meter of 14, door bekeken in te krullen. Een kwartier later scoorde Sieberen Sybesma zijn tweede, door vanaf de middencirkel op snelheid door te stomen. Bij de 16-meter gekomen speelde hij 2 verdedigers uit, waarna hij met de punt van de schoen de keeper ook nog verschalkte. Vlak voor tijd bepaalde Allard Stuifzand de eindstand op 6-0 uit een pass van Henri Bolmer.

Misschien moest er met grotere cijfers gewonnen worden, misschien is 6-0 voldoende. Het belangrijkste is in ieder geval dat BAS voorlopig bovenaan staat met 6 uit 2.