ASV Dronten 5 3 - 1  BAS 3
27-4-1999
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Zwak BAS verliest punten!

Zoals we al uit de stand af hadden kunnen lezen en op basis van andere jaren, is asvDronten uit altijd een moeilijke tegenstander. Het leek er alleen wel op of BAS al met de gedachten bij de titel zat, want in een slappe wedstrijd werd verloren met 3-1.

Gedeeltelijk zal het te maken gehad hebben met het feit dat er doordeweeks gespeeld moest worden, gedeeltelijk door het feit dat asvDronten niet met hun vaste team speelde. Wat vooral de oorzaak was, was het feit dat er nogal wat overschatting aanwezig was. asvDronten stond immers maar laag op de ranglijst. In de eerste helft werd het lot dan ook al gedeeltelijk bezegeld, toen BAS snel op een 1-0 achterstand kwam. Over alle linies liepen de passes verkeerd en ook de communicatie onderling was ver te zoeken. Door balverlies werd de verdediging in moeilijkheden gebracht, wat dus leidde tot 1-0.

Na de rust ging BAS weliswaar veel beter spelen, maar toen zat vooral het geluk tegen en de scheidsrechter, die op half appel maar besloot een penalty te geven, 2-0. Allard Stuifzand wist uiteindelijk de aansluiting te vinden door fel door te gaan op de keeper van asvDronten en hij scoorde zo 2-1. Tot overmaat van ramp viel er echter een afstandschot van net over de middellijn precies over doelman Faber heen, waardoor BAS definitief met lege handen stond.

Het verschil met Heerde is door deze blunder van BAS dus nog maar 1 punt, ondanks dat BAS het nog wel volledig in eigen hand heeft.