BAS 3 - Nunspeet 9 : 9-0

BAS 3 9 - 0  Nunspeet 9
17-4-1999

BAS verpulvert Nunspeet!

Zoals er van te voren bekend was, moet er nu vaak gespeeld worden om de competitie tijdig af te kunnen ronden. Voor BAS betekent dit een zwaar programma, waarvan op voorhand de derde plaats Nunspeet ook een moeilijke leek. Onder het genot van een hoop doelpunten wist BAS met grote cijfers van Nunspeet te winnen : maarliefst 9-0!

In tegenstelling tot de wedstrijd in Nunspeet, was het gevaar voor puntverlies nu een stuk minder groot. Al vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat Nunspeet met minder kwaliteit in het veld stond dan de vorige keer. We moesten alleen weer erg lang wachten op de voorsprong. In een makke eerste fase waren er og nauwelijks grote kansen gecreëerd. Wel waren er al de nodige kleine opstootjes geweest, waarvan Theo van Someren uiteindelijk de dupe werd. Hij werd na ongeveer een half uur spelen gewisseld. Toch bleek wat meer rust in het spel niet verkeerd voor BAS. Met wat meer overleg begon hetineens beter te lopen en het was Herman Lucassen die de eerste goal genoteerd kreeg. De slecht keepende beer van Nunspeet schatte zijn voorzet helemaal verkeerd in en via de rug van een verdediger rolde de 1-0 binnen. Op dat moment konden we echter nog niet verwachten dat het de tweede helft zo'n doelpuntenfestijn zou worden.

Al snel in de tweede helft was het vreselijke lot voor Nunspeet bezegeld. Het was twee keer André ten Cate die uit voorzetten van Frank van Dekken fraai wist te scoren. Gezien de wedstrijd ook helemaal terecht. De mannen van Nunspeet werden echter moe en er ontstond veel ruimte op het middenveld. Hierdoor konden de half-spelers mee opkomen en voor gevaar zorgen. Het was dan ook linkshalf Erwin ten Cate die de 4-0 scoorde, na een blunder van de keeper, die helemaal zijn dag niet had. Het leek er zelfs op of de spelers van Nunspeet ons (na de eigen goal in de eerste helft) nog meer wilden helpen. Er werd door eigen verdedigers op de paal en lat geschoten... De 5-0 was wederom van Erwin ten Cate, die uit een pass van broeder André weer eenvoudig scoorde. Een vrije trap net buiten de 16 meter gaf Sieberen Sybesma eindelijk weer eens gelegenheid een goal mee te pikken. Ondanks dat het hele veld dacht dat de voorzet zou komen, schoot hij laag in de korte hoek. Daarna scoorden Erwin ten Cate, André ten Cate en Frank van Dekken nog, wat de totaalstand op 9-0 bracht!

Met deze doelpunten-smaak in de mond, moet er volgende week in de absolute topper tot nu toe, tegen Heerde dat verloor van OWIOS, zeker gewonnen worden. De donderdag erna moet er weer aangetreden worden tegen Heerde en bij winst van beide wedstrijden, ligt het kampioenschap heel dicht binnen handbereik.