BAS 3 2 - 1  Elspeet 7
13-4-1999

Elspeet in een nieuw jasje!

Na de monsterscore van anderhalve week geleden, moest BAS opnieuw aantreden tegen het zevende team van Elspeet. Die waren denken we ook niet blij met de vorige uitslag, dus besloten ze maar een heel ander team op te stellen. In de eerste avondwedstijd van het jaar, wist BAS in een enerverend duel toch de broodnodige 3 punten in eigen huis te houden.

Ondanks dat het team van Elspeet een stuk jonger en derhalve ook beter oogde dan de vorige keer, bleken ze voetballend niet al teveel in hun mars te hebben. Het was zelfs terecht geweest als BAS, die na het verlies van de zaterdag ervoor weer messcherp speelde, niet al met grote cijfers voorstond bij de rust. Dit was helaas weer één van de wedstrijden dat de voorhoede het liet afweten. Natuurlijk komt er ook het nodige geluk bij kijken, maar grote kansen moeten toch afgemaakt worden. Gelukkig wist Erwin ten Cate een eerder gemiste kans goed te maken, door uit een voorzet van Theo van Someren in de lange hoek te koppen. Deze 1-0 stand bleef, ondanks kansen voor BAS, staan tot de rust.

Na de rust vertoonde de wedstrijd eigenlijk eenzelfde beeld. Kansen waren er voldoende, maar er werd maar niet gescoord. De verdediging van BAS bleef hun werk goed doen en Elspeet kreeg in deze fase gelukkig geen enkele kans. Na 20 minuten in de tweede helft stuurde Sieberen Sybesma met een steekpass Frank van Dekken weg in het centrum en hij rondde wel koel af. Toch kreeg BAS het nog moeilijk in de laatste 10 minuten, toen Elspeet uit de kluts na een corner wist te scoren. Enigszins gepikeerd, wist BAS de stand toch vast te houden en zo werd thuis de maximale score behouden.

"Eigenlijk vind ik dit soort spannende wedstrijden veel mooier," aldus Frank van Dekken. "Dik winnen is wel leuk, maar veel minder spannend." Van Dekken drukte vandaag dan ook duidelijk een stempel op de wedstrijd door de 2-0 te maken en de 2-1 deels te veroorzaken.