ESC 8 2 - 0  BAS 3
10-4-1999
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS 3 verliest ongeslagen status

In wat tot nu toe het slechtste duel van het jaar was, verloor BAS 3 zaterdag troosteloos tegen de mindere goden uit Elburg. Dit brengt BAS in een lastig pakket, nu wederom de tweede plaats op de ranglijst ingenomen moet worden.

Al vanaf het begin van de wedstrijd ontbrak het BAS aan instelling en communicatie. Het spel was dan ook erg rommelig en op alle linies werd er beneden niveau gespeeld. Nog in de eerste helft kreeg BAS de beste kansen, maar deze werden allen gemist. Logischerwijs kreeg ook de tegenstander kansen. Ondanks dat werd gespeeld met een systeem waarbij het middenveld van Elburg nauwelijks werd gebruikt, viel de eerste goal aan Elburg-zijde. Een overtreding op 17 meter van het doel, bracht een verdediger van ESC in stelling en deze scoorde in één keer uit de vrije trap de 1-0.

De tweede helft begon BAS echter nog slechter. De eerste aanval van ESC, waarbij overigens geen hands werd geconstateerd door de scheidsrechter, leidde in de eerste minuut van de tweede helft tot de 2-0. BAS mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het niet meer werd, want naast dat zelf geen 100%-kans werd gecreëerd, kreeg ESC er nog 2, die ze gelukkig niet af wisten te ronden.

Deze wedstrijd moet maar gauw vergeten worden, ondanks dat het met 4 zware wedstrijden voor de boeg een niet al te best resultaat is. In de komende weken treft BAS de nummer 3 Nunspeet, twee keer de koploper Heerde en het uit altijd moeilijke VEVO. We zullen zien wat de komende weken brengen.