BAS 3 - Swift '64 5 : 1-0

BAS 3 1 - 0  Swift '64 5
13-3-1999

Derby wordt Superthriller!

De derby tussen BAS 3 en Swift 5 werd afgelopen zaterdag een ware Super Thriller. In het zeer sportieve duel was duidenlijk te zien dat Bas maar 1 ding wilde die dag: Winnen. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor BAS maar dit ook een heel andere uitslag kunnen zijn.

De eerste helft stond in het teken van aftasten. Het grootste probleem bij BAS onstond door onduidelijkhede in de BAS aanval waar Ane Sybesma na een lange afwezigheid weer zijn rentree maakte. Enkele grote kansen werden door de voorhoede van BAS gemist terwijl de doelman van Swift ook een aantal malen zeer sterk keeperswerk liet zien op inzetten van Michel Daalmeyer en Ane Sybesma.

De tweede helft werd met name door de soms subliem spelende verdedigers Amsing en Stuifzand duidelijk gemaakt dat BAS 3 dit jaar maar 1 ding wil. Het kampioenschap. Onder aanvoering van deze twee verdedigers werd de aanval van Swift lam gelegd. Mede door het (wederom) uitstekende middenveldspel van Frank van Dekken kon BAS in de tweede helft de wedstrijd bepalen. Het grootste probleem was nog steeds de stand. Tot dat de kleine maar o zo zware Andre ten Cate 15 minuten voor tijd de 1-0 binnentikte.

"Tja, ik wil gewoon kampioen worden en dan hou je daar de avond van te voren rekening mee." Aldus uitblinker Johan Amsing.