BAS 3 - VEVO 3 : 6-0

BAS 3 6 - 0  VEVO 3
6-3-1999

BAS hervindt zich enigszins : 6-0

Na verlies van 4 punten in twee opeenvolgende uitwedstrijden van BAS 3 mocht BAS zijn best doen zich te hervinden tegen VEVO, dat op dat moment één-na-laatste stond met slechts 3 punten. Er bleek niets teveel uit de stand, want in een slap duel werd gewonnen met 6-0.

Op het tweede veld van Sportpark de Schelp in Biddinghuizen werd om 12.30 uur een wedstrijd gespeeld tussen de koploper BAS 3 en VEVO uit Veessen. Van het vorige seizoen wist BAS al wat voor ploeg VEVO ongeveer was. Geen kwaliteit, maar wel gevaarlijk voor eigen ledematen. Vorig jaar werd er immers uit nog 2-2 gelijk gespeeld tegen deze ploeg. Op wat onkundige trappen na leek de ploeg uit Veessen totaal niet meer op die van vorig jaar. We kunnen ons dan ook afvragen of ze nog slechter zijn geworden, of dat BAS beter is geworden. Wat dan ook vooral in de eerste helft de moeilijkheid was, was het vinden van het doel van de tegenstander. Keeper Strijbosch van BAS had in ieder geval weinig te doen. Na een klein half uur viel dan eindelijk het eerste doelpunt aan BAS-zijde. Sieberen Sybesma bewaarde het overzicht en zette met een eenvoudige steekpass Michel Daalmeijer vrij voor de keeper. Deze schoot beheerst in na de keeper tot twee keer toe op het verkeerde been te zetten. Dit was wat BAS nodig had en gestaag gingen ze door voor de tweede treffer. Deze viel ook nog in de eerste helft, toen de mee-opgekomen links-back Erwin ten Cate een voorzet van Giorgos Halkis afrondde. Geheel terecht en het is dan ook einigszins verwonderlijk dat BAS met de rust maar op 2-0 stond en niet meer.

Na de rust ging BAS onverstoord verder en kon het de score opbouwen. Was er wat aggressiever gespeeld, dan waren het zeker dubbele cijfers geworden. Nu bleef de score steken op 6-0. Laatste man Herman Lucassen maakte zijn eerste competitietreffer na een goed opgeztte combinatie met Henri Bolmer. Na een rush vanaf eigen helft scoorde hij de verdiende 3-0. Ook André ten Cate pikte zijn goal weer mee, door een pass van Giorgos Halkis af te werken. Michel Daalmeijer maakte zijn tweede van de dag, na een pass (en eerste eervolle vermelding) van Allard Stuifzand. De keeper trapte volledig mis en hierop profiteerde Daalmeijer dan ook. In het laatste kwartier tenslotte bepaalde Fred Tennekes de eindstand voor BAS op 6-0.

Het publiek kreeg een niet al te sterke wedstrijd te zien, maar het resultaat telt. "Laten we hopen dat deze zege een goede voorbereiding is op de wedstrijd van volgende week tegen Swift..." aldus verdediger Allard Stuifzand, die vandaag de nul hield.