20-2-1999
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

BAS 3 verliest eerste punten!

Voor het eerst na de winterstop kon er weer eens echt gevoetbald worden. Na alle afgelastingen en sporadische oefenduels mocht er dan weer eens echt gestreden worden, en dit bleek zoals verwacht niet gemakkelijk te zijn.

In het begin van de wedstrijd was het met name een beetje aftasten voor beide teams. Er werden niet echt kansen gecreeerd voor een van de twee doelen. Na ongeveer 10 minuten kwam er toch een eerste ommekeer in de wedstrijd. Aanvoerder Sieberen Sybesma zette een 1-2 op met Giorgos Halkis en bij het terugontvangen van de bal werd hij gelanceerd door de middenvelder van Nunspeet. Hierdoor moest hij vervangen worden met een dik en paars enkel (ondanks dat de scheidsrechter er geen overtreding in zag!). Door de omzettingen die gedaan moesten worden in de opstelling, was BAS 3 het spoor behoorlijk bijster. Dit resulteerde dan ook in een aantal grote kansen voor de thuisploeg, die nauwelijks moeite leek te hebben met de achterhode van BAS. BAS mocht wat dat betreft dan ook van geluk spreken dat het bij de rust slechts 1-0 was, want met een meer trefzekere spits, was het zeker 3-0 geweest.

Na een beker slootwater in de rust keerde er een heel ander BAS terug op het veld. Ineens werd er weer met meer beleving en overleg gespeeld. De verdediging wist de enige gevaarlijke aanvaller van Nunspeet uit te schakelen, wat vooral op het krediet van leenspeler Bertus Brouwer kwam, en ook de andere aanvallers van Nunspeet wisten weinig meer te bewerkstelligen. In de opbouw naar de aanval toe werd door de midden-mid-positie van Frank van Dekken meer met overleg gespeeld. Dit leidde dan ook tot een groot aantal kansen, waar de B-keeper van Nunspeet helaas toch steeds op een of andere manier raad mee wist. Gelukkig kon een corner na een half uur in de tweede helft verzilverd worden met het hoofd (???) door Frank van Dekken. Uiteraard wilde BAS meer, maar door een hoop pech in de afronding bleef het duel steken op 1-1.

Gezien het verloop van de wedstrijd was dit een terecht resultaat, ook al had het net zo goed 3-3 kunnen worden. Kijkend naar de plaats op de ranglijst van Nunspeet met nog maar 9 verliespunten was het in elk geval zaak dat er niet verloren werd, en dat is gelukt. De ongeslagen status is in elk geval nog in tact, evanals de koppositie.