VSCO '61 10 3 - 5  BAS 3
24-10-1998
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Mazzel, vechten en vooral : overleven

De vorige keer dat BAS 3 het opnam tegen VSCO, pas een paar wedstrijden geleden, viel het nog niet echt op doordat BAS veel beter was. Nu was het weer overduidelijk : onkunde en een verkeerde instelling is hoog bij VSCO. Menig speler moest de nodige noodsprong maken om de aanslagen op de benen te ontwijken. BAS is er redelijk vanaf gekomen. Alleen middenvelder Sieberen Sybesma liep een spierblessure op.

In het programmaboekje van VSCO was te lezen dat de vorige wedstrijd tegen BAS terecht verloren was. Ze eindigden het verslag met de zin dat ze de volgende keer zouden winnen. Met name de nieuwe spits van VSCO leek dat inderdaad te bewerkstelligen. De 2 meter lange spits, die overigens voetballend en ook in zijn reakties niet een speler van het 10e leek, zorgde voor alle 3 de doelpunten van VSCO. In de eerste helft was de wedstrijd op zich in evenwicht. BAS begon aanvallend sterk, maar al na 4 minuten maakte Sieberen Sybesma kennis met de voorstopper van VSCO die hem hard op zijn standbeen trapte, precies op de scheenbeenspier. De scoringskans die hij nog had wist hij niet te benutten en een kwartier lang kon hij niet voluit meer gaan. Over en weer waren er wat kleine kansen, maar het was toch de thuisclub die op voorsprong kwam. Een hoge voorzet werd ingekopt door de lange spits, die ontglipt was uit de dekking van Michiel Slot.

De laatste 10 minuten van de eerste helft wist BAS de wedstrijd met veel mazzel, maar toch ook door eigen kwaliteiten naar hun hand te zetten. De eerste competitietreffer werd genoteerd van Silvester Tegelaars, die uit frustratie over de wedstrijdleiding op eigen helft de bal een hengst gaf. Deze belandde echter richting doel en de de slecht keepende doelman van VSCO werd verrast door het schot en miste finaal : 1-1. 2 minuten later was het Frank van Dekken die een corner trapte vanaf links. Deze belandde op het hoofd van Michel Daalmeijer en deze kopte door de benen van een verdediger op de doellijn, 1-2. Nog 2 minuten later was het Ane Sybesma die de diepte ingestuurd werd door Frank van Dekken. hij gaf een scherpe voorzet en Erwin ten Cate wist de laatste man van VSCO tegen de bal aan te duwen, wat resulteerde in een eigen doelpunt. Georgos Halkis tenslotte bezegelde het lot door een breedgelegde bal van Frank van Dekken vanaf 25 meter op het doel af te vuren. De keeper zat hier weer mis, want hij liet de bal over zijn lichaam rollen. In de tweede helft moest er toch nog geknokt worden voor de overwinning. De spits van VSCO wist zijn tweede binnen te werken. Michel Daalmeijer maakte zijn tweede en zijn zesde van het seizoen op een pass van Bob Veugelers. In een rommelig strafschopgebied wist VSCO 3-5 te maken, daarna stond BAS nog wel onder druk, maar tot echte kansen leidde dit niet.

De koploper versterkte hiermee zijn positie met 21 punten uit 7 wedstrijden, mede ook doordat de nummer 2 Heerde gelijk speelde tegen het laag geklasseerde Hatto Heim. Volgende week zal BAS echter echt voor de punten moeten gaan. Dan zal er gestreden moeten worden tegen de nummer 3, Nunspeet 9, die de laatste 2 wedstrijden 25 keer wisten te scoren.