BAS 3 - ESC 8 : 6-0

BAS 3 6 - 0  ESC 8
17-10-1998

ESC 8 blijkt 6 maten te klein

In een regenachtig Biddinghuizen streed BAS 3 zaterdag jongstleden voor het behoud van de koppositie. Het streven is om kampioen te worden en daarvoor moest er gewonnen worden. Ten opzichte van de week ervoor stond er een completer team over alle linies, zodat het voetballend een stuk gemakkelijker ging. Ondanks de wil om te winnen, die aanvankelijk wel degelijk aanwezig was, bleek ESC uit Elburg gewoon een aantal maatjes te klein.

Half een was zoals gewonlijk het begin van de thuiswestrijd, deze keer tegen ESC. Vorig jaar had BAS het moeilijk gehad met deze tegenstander, dus werd er niet overmoedig gedacht, maar was de scherpte aanwezig om te winnen. Met name de eerste 20 minuten van de wedstrijd toonde BAS 3 een zeer verzorgd spel. Laatste man Johan Amsing wist de rust goed te behouden als dat nodig was. Hij bleek een goede vervanger voor de geblesseerde Herman Lucassen. Ook de rest van de verdediging, Henri Bolmer, Wilco Visscher, Erwin van Dam en Silvester Tegelaars, hadden weinig problemen. Vandaar dat de 0 tegen ook een terechte verdienste was voor hen. Het gecontroleerde spel resulteerde aanvankelijk in een paar afstandschoten die te omschrijven waren als losse flodders, maar met de sterke zijwind toch nog richting kregen. Het was de uitmuntend spelende Frank van Dekken die de score opende voor BAS. Een voorzet van Georgos Halkis wist hij van afstand binnen te schieten. 10 minuten later was het opnieuw Frank van Dekken, die uit een corner van Georgos Halkis de goal wist te vinden. De toon voor de wedstrijd was gezet en het was slechts wachten op de volgende goal. Die kwam na ongeveer 20 minuten spelen. Robert van Dam gaf laag voor bij de eerste paal en via de keeper en daarna de hand van aanvoerder Sieberen Sybesma verdween de bal tussen de palen. De handsbal werd niet gezien, dus 3-0. Bij deze stand werd er minder gevoetbald door BAS. De winst was weliswaar al binnen, want ESC toonde totaal geen inzet meer, maar het scoren werd ineens een individueel streven, in plaats van een groepsstreven. Hierdoor bleef het tot de rust bij 3-0.

BAS gebruikte de rust goed om te kijken wat er verbeterd kon worden. Dit was vooral het spelen met meer inzet en meer overzicht. Na de rust werd dit goed uitgevoerd. Een pass van Georgos Halkis werd zeer fraai afgerond door Theo van Someren. BAS bleef fanatiek aanvallen en tegelijk gecontroleerd spelen. De goal wilde echter niet vallen. Een kopbal van Georgos Halkis werd met de hand uit de kruising geplukt door een verdediger van ESC. De strafschop werd genomen door Sieberen Sybesma, maar deze schoot te slap in en miste derhalve. Na een kwartier werd de mee-opgekomen Henri Bolmer neergeschoffeld in de 16, en dit resulteerde in de tweede strafschop voor BAS. Deze werd benut door Georgos Halkis, die hiermee eindelijk zijn eerste goal scoorde voor BAS 3. Na 3 assists en een veroorzaakte penalty dus eindelijk een goal van Halkis die dit zeker verdiende. Voor de verandering scoorde de op dat moment linkerspits Frank van Dekken er maar weer een. Hij bepaalde de eindstand op 6-0.

"Wie heeft jullie zo laag ingedeeld?" klonk het commentaar van een aantal spelers van ESC. "Jullie worden makkelijk kampioen in deze competitie..." Laten we het hopen!