Vierhouten'82 3 2 - 3  BAS 3
10-10-1998
Sportpark De Wiltsangh, Nunspeet

Vechtlust wordt beloond : 2-3!

Met een geheel andere selectie als de week ervoor startte BAS de vijfde competiewedstrijd. Er stonden maarliefst 6 aanvallers opgesteld en slechts 2 verdedigers. Het was dus vooral aftasten van de nieuwe posities. Toch werd de wedstrijd terecht gewonnen door de mannen van BAS…

Was vorige week de miscommunicatie nog het grote probleem, deze week lag het vooral aan de vreemde posities voor velen. Zo speelden de gebroeders Ten Cate aanvankelijk op de links- en rechtshalf terwijl ze normaal toch voorin te vinden zijn. Ook de na blessureleed teruggekeerde Silvester Tegelaars speelde op een voor hem ongewone links-back positie en tenslotte speelde middenvelder Sieberen Sybesma op de voorstopper. De spelers van BAS wisten elkaar in de eerste helft dan ook nog niet blindelings te vinden. In het centrum ging de bal weliswaar goed rond (de rust werd ook vooral daar bewaard), maar ze wisten de vleugels nog niet goed te vinden. Vandaar dat een paar verdwaalde afstandschoten het enige resultaat waren van de eerste 20 minuten. Het werd zelfs nog erger toen de spits van Vierhouten met een mislukte voorzet BAS op achterstand zette. Nog steeds had BAS enige moeite met het lange spel van de Vierhouters. Menigmaal moest keeper Eddie Minnema ingrijpen om erger te voorkomen. Toch wist BAS aansluiting te vinden nadat voorstopper Sieberen Sybesma mee-opgeschoven was. Op 16 meter kreeg hij de bal ingespeeld van Henri Bolmer. De aanname was dan niet voortreffelijk, maar de keeper twijfelde met uitkomen. Hiervan maakte Sybesma dankbaar gebruik en zeer fraai tikte hij de bal over de keeper. Binnen 5 minuten had Sybesma de kans om de wedstrijd naar de hand van BAS te zetten, nadat hij onverwacht de bal op hoofdhoogte aangespeeld kreeg. Hij kon echter niet goed de kruin ertegen krijgen, dus stond een verdediger van Vierhouten een tweede succes van de voorstopper in de weg. Kort na de gelijkmaker wist de spits van Vierhouten, die tijdelijk naar de rechtsbuiten was uitgeweken, een steekpass langs keeper Minnema te werken en andermaal keek BAS 3 tegen een achterstand aan.

Met deze stand ging BAS de rust in, maar de instelling was nog positief. Sieberen Sybesma maakte plaats voor Frank van Dekken en Theo van Someren maakte plaats voor Georgos Halkis. Balvirtuoos Van Dekken bleek een aanwinst op het middenveld. Samen met Halkis wisten ze meer breedte te geven aan het veld. Toch wilde de goal niet vallen. De sterker spelende Ane Sybesma kreeg kans op de gelijkmaker, maar vond de keeper tussen hem en de goal. Eindelijk viel dan toch de gelijkmaker. Ane Sybesma werd de diepte ingestuurd en kreeg alle tijd de bal (op grote hoogte) bij Michel Daalmeijer te bezorgen. Deze kopte zeer fraai de bal in de touwen. 5 minuten later was het andermaal Ane Sybesma die een bal voorlegde op Michel Daalmeijer. Deze keer raakte zijn kopbal slechts de lat. De rebound was voor Erwin ten Cate die vanaf 16 meter inschoot. De keeper wist dit schot nog te keren, maar de rebound van Andre ten Cate niet meer. Hij bepaalde de eindstand op 2-3.

Het bleek in deze wedstrijd dat BAS 3 ook beschikt over vechtlust. Met name op karakter en tegelijk rustig spel vanuit het centrum werd terecht gewonnen. Het resultaat hiervan is dat BAS ongeslagen bovenaanstaat met 15 punten uit 5 wedstrijden.