BAS 3 - VIOS V. 5 : 5-2

BAS 3 5 - 2  VIOS V. 5
3-10-1998

Slecht spelend Bas 3 houdt punten thuis

In de vierde wedstrijd van de competitie maakten de heren van Bas een niet al te sterke indruk. Tegen het nog puntloze VIOS uit Vaassen werd weliswaar gewonnen, maar het spel van onze jongens liet wel te wensen over.

Na de wedstrijd waren de reakties van spelers en toeschouwers nogal verschillend. Natuurlijk is het resultaat dat wat telt, maar het geeft toch zeker te denken dat er ook sterkere tegenstanders in de competitie zitten dan deze. Wat met name de bottleneck was voor Bas, was miscommunicatie. Voortdurend werden er, al dan niet goed bedoelde, woorden over het veld geslingerd wat het spel zeker niet ten goede kwam. Dit resulteerde zelfs in een 0-1 achterstand! VIOS bleek echter gewoon een maatje te klein, want met gecontroleerder spel vanuit het middenveld, resultererend in een paar loepzuivere passes, waren binnen 5 minuten de rollen weer omgedraaid. Andre ten Cate wist als goal-getter een halve redding van de keeper op een inzet van Bas 2 speler Ane Sybesma eenvoudig tussen de 3 begeerde palen te leggen. 3 minuten later zette Michel Daalmeijer zijn persoonlijke score op 3 door de 2-1 binnen te tikken na een pass van Georgos Halkis.

Met deze stand werd er ook de rust ingegaan, waarna de frisse Bob Veugelers, Theo van Someren en Erwin ten Cate het veld mochten betreden. De rust had BAS blijkbaar goed gedaan, want binnen 5 minuten was het Ane Sybesma die een pass van Erwin ten Cate om de keeper pareerde: 3-1. Kort daarna werd het zelfs 4-1 door een treffer van Fred Tennekes, die een onoplettende keeper beroofde van zijn trots. Een kwartier voor tijd velde voorstopper Henri Bolmer het vonnis definitief. Vanaf 17 meter legde hij de bal in de touwen. Dat VIOS de eer nog wist te redden in de laatste minuut, was een beloning voor hun goede bedoelingen. Het team bleek gewoon te zwak, maar verdiende een opsteker.

Coach Jaap Kolart toonde andermaal niet teveel teredenheid. Hij knikte eens goedkeurend en dankte zijn Feyenoord-hanger, die hij als geluksamulet bij zich draagt. Verhalen doen de ronde dat hij overwinningen alleen nog toeschrijft aan deze hanger, in plaats van aan de spelers. Ach ja, ieder zijn eigen gebreken..…