BAS 3 - VSCO '61 10 : 4-0

BAS 3 4 - 0  VSCO '61 10
12-9-1998

Geconcentreerd BAS haalt nuttige punten

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zette BAS de lijn van de week ervoor door. Er werd in een geconcetreerd duel "slechts" met 4-0 gewonnen. Met iets meer geluk was het zeker 8-0 geweest.

Aanvankelijk leek het duel tegen VSCO veel op die van het vorige seizoen tegen VSCO : BAS had 75% balbezit, maar kwam niet tot scoren. Bij menige inzet stonden het doelwerk, een toevallig passerende verdediger, of een plotseling goed keepende doelman in de weg. Vlak voor de rust viel de goal dan eindelijk. Sieberen Sybesma verzuimde een perfecte pass van Wilco Visscher af te ronden. In de rebound stond daar Andre ten Cate voor de 1-0. Een paar minuten later werd de toon gezet, toen Theo van Someren een pass van Bob Veugelers snoeihard afrondde.

Na de rust bleef BAS zijn eigen spel spelen en wist dit om te zetten in nog twee treffers. Andre ten Cate wist op een pass van Henri Bolmer zijn tweede te maken, de mee-ingeschoven Chris Burgers maakte vanaf 16 meter zeer fraai zijn eerste doelpunt voor BAS 3.

Het publiek zag in een zeer aantrekkelijke wedstrijd het spel van een mogelijke kampioen waarin de verdediging en middenvelder Henri Bolmer voortreffelijk speelden. Zij werden hiervoor beloond met de nul tegen. Oosterwolde was na de wedstrijd nauwelijks bereikbaar voor commentaar. Met stomheid geslagen liepen ze vernederd van het veld .